Health
  Voedingscoaching op maat

De praktijk

Wie ben ik?

Mijn naam is Alexandra Siebenga en ik ben 40 jaar. De afgelopen 20 jaar heb ik met veel plezier als banketbakker en chocolatier gewerkt. Sinds 2009 ga ik door het leven als chronisch pijnpatiënt als gevolg van een auto-ongeluk. Het heeft even geduurd voor ik een goede balans had gevonden tussen actief zijn en rust nemen op het juiste moment. Luisteren naar je lichaam. Pijn kost energie. Energie haal je uit voeding. Wat is mijn geval dan de juiste voeding? Voeding is mijn passie en eten is leuk. Althans dat hoort het te zijn. Daarom heb ik besloten de opleiding tot voedingscoach te volgen. In 2015 ben ik afgestudeerd als voedingscoach. Sinds februari 2016 heb ik mijn eigen praktijk als voedingscoach omdat ik ook anderen wil helpen eten weer leuk te vinden, zich gezond te voelen en een gezond gewicht te hebben. Daarbij hoort ook voldoende bewegen en hanteer ik de 80/20 regel, 80% gezond en 20% eten wat je wilt.

Mijn doel is u te helpen zich gezonder, vitaler en energieker te voelen zonder een dieet of andere superfoods. 


Gezonde voeding en beweging

Goede voeding heeft een sterke, positieve invloed op lichaam en geest. Het zorgt voor een gezond spijsverteringssysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, geeft energie en verhoogt de werking van het immuunsysteem. Ongezonde of slechte voeding daarentegen vervuilt het lichaam en zorgt voor ziekte, gewichtstoename en andere ongemakken.

Vele onderzoeken hebben ook aangetoond dat bewegen een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl. Mensen van alle leeftijden brengen het leven steeds minder actief door. Regelmatig bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes (type 2), obesitas en een hoge bloeddruk.

Voldoende beweging helpt ook het lichaamsgewicht op peil te houden, houdt het beendergestel, de gewrichten en de spieren soepel.